Öner, 18 Mart Çanakkale Zaferi Bir Kahramanlık Destanıdır”

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti Adıyaman Milletvekili Aday Adayı Gazeteci -Yazar Kemal Öner, “Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz” dedi.

SİYASET 17.03.2015, 13:02 17.03.2015, 13:03 Adiyaman Cihan Haber
Öner, 18 Mart Çanakkale Zaferi Bir Kahramanlık Destanıdır”

 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan AK Parti Adıyaman Milletvekili Aday Adayı Gazeteci-Yazar Kemal Öner; “Cesur ve fedakar Türk denizcilerinin, zamanın en büyük deniz kuvvetini imha ettiği ve Çanakkale geçilmez parolasını hafızalara yerleştirdiği Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyor, bu amaç için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bugün, Türk milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgeleyen 18 Mart Şehitlerimizi ve Çanakkale zaferinin 100. yıl dönümü anma günüdür.  Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifadesini bulan bu zafer, aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin de ölümsüzlük anıtıdır. Çanakkale’de vatan bayrak millet uğruna savaşan Mehmetçiklerimiz milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir” diye konuştu.

Büyük lider büyük komutan Mustafa Kemal’in ifadelerinde yola çıkarak, konuşmalarını sürdüren AK Parti Adıyaman Milletvekili Aday Adayı Gazeteci-Yazar Kemal Öner; “Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle şükran ve rahmetle anıyoruz. Çanakkale’de ve yurdun her köşesine bir karış toprağını dış güçlere vermemek için canlarını feda eden bu günümüze kadar şehit düşen Mehmetçiklerimizi bir defa daha yad ediyoruz. Yüce Allah bir daha bu ülkeyi geçmişte yaşadığımız karanlık dönemleri yaşatmasın. Ülkemizde birlik ve beraberliğimizi hiçbir güç bozmasın. Türk milletinin Çanakkale’de elde ettiği zafer, bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık