UÇAR: YENİ GAP EYLEM PLANI İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman Milletvekili Aday Adayı Aysel Uçar, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Yeni GAP Eylem planı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

SİYASET 13.03.2015, 15:19 13.03.2015, 15:20 Adiyaman Cihan Haber
 UÇAR:  YENİ GAP EYLEM PLANI İLE İLGİLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Çözüm sürecinde sağlanan huzur ve güven ortamının yatırımlarla kalıcı hale getirilmesi gerektiğini kaydeden AK Parti Adıyaman Milletvekili Aday Adayı Aysel Uçar, plan ile tarım, sanayi ve turizm altyapısının oluşturulacağını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mardin'den açıkladığı GAP Eylem Planı, işsizliğin azalması açısından önem taşıdığını ve Yeni GAP eylem planının çözüm sürecine büyük katkı yapacağını söyledi.

  Uçar, “Yatırımlar sayesinde işsizlik azalacak, bölgeden başka illere göç duracak. GAP Eylem Planı’nın Adıyaman ve GAP Bölgesi’nin tarımdan sanayiye birçok sektörün kalkınacak, Birçok sektörü kapsayan planın bölgedeki vatandaşların yaşam kalitesini artıracak. GAP Eylem Planı, çözüm süreciyle sağlanan huzura katkı sunacak. Çözüm süreciyle aynı anda uygulanacak plan. Çözüm süreciyle birlikte, bölgeyi şahlandıracak. Yatırımcının en çok aradığı huzur, güven ve istikrardır. Bunlar, çözüm süreciyle sağlandığı için bölgemize daha fazla yatırımcı gelecek. Çözüm süreci ve GAP Eylem Planı ile bölgemiz ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır Plan ile 3 yılda bölgede büyük yatırımların gerçekleştirileceğini ve çözüm sürecine büyük bir ivme katacak. AK Parti Hükümetleri, 13 yılda Bölgemiz şehirlerinde kültür faaliyetleri ve altyapı konularında birçok yatırım yaptı,  Yeni GAP Eylem planı çok önemli, Plan,  bölgemizde işsizlik sorununun çözümünü öngörüyor Bu Yeni GAP eylem planında bu konuların daha ayrıntılı ele alınacak Çok da güzel bir proje Şehrin altyapısına, kentsel dönüşüme dönük örnek bir plan Bölge için hayati öneme sahip olduğuna işaret eden Uçar, bunun yanında yeni planda eğitim, sağlık, kültür, turizm, sosyal iyileştirme ve ekonomik altyapıya dönük projeler bulunmaktadır. Adıyaman ile ilgili bu önemli projelerin açıklanmış olması, 2018’e kadar bunların yapılıyor olması ülkemiz, bölgemiz özellikle Adıyaman için son derece önem arz ediyor Açıklanan plan bizi mutlu etti. Yeni GAP planını gerçekleşmesine vesile Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğluna ve diğer ilgililere teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık