ADIYAMAN’DAN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA VE ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJLARI

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümünü nedeniyle Adıyaman’daki bürokrat, siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu başkanları mesaj yayınladı.

SİYASET 17.03.2015, 18:23 17.03.2015, 18:24 Adiyaman Cihan Haber
ADIYAMAN’DAN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA VE ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJLARI

 AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın yayınladığı mesajında, “Harp tarihimizde özel bir yeri olan Çanakkale Savaşı, her türlü zorlukla ve imkânsızlıkla mücadele eden bir milletin, asrın en güçlü ve ihtişamlı ordularına karşı gösterdiği bir diriliş destanıdır.

Canlarını feda etme uğruna, geri dönmeyi bile düşünmeden kanlarının son damlasına kadar kahramanca göğsünü siper eden ecdadımız, bugün milletimizin sinesinde dualarla en yüksek makamda yerlerini almıştır. Şehitlerimizin hakları ve milletimizin dualarıyla bu topraklarda bugün hür ve salim bir şekilde nefes alıp veriyorsak bu emanete sahip çıkmak da bizim en büyük vazifemizdir. Bu düstur, inanç ve kararlılıkla torunları olan bizler de, ecdadımızın yüksek emanetine sahip çıkmaya devam ediyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun dün olduğu gibi bugün de bu milletin evlatları, tarihine, maneviyatına ve mukaddesiyatına sahip çıkmaya devam etmektedir. Gerektiğinde sabahın alaca şafağında gönderden bayrağını indirmeden, milletin müdafaasını yapma ve muhafaza etme azim ve kararlılığına sahip bir şekilde görevini en güzel şekilde ifa etmektedir.

Tarihimizin isimsiz kahramanları olan ve en güzel övgüleri hak eden Şehitlerimizi bu millet asla unutmayacaktır. Mukaddes şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, Şehitler Haftası münasebetiyle tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sağlık ve esenlikler temenni ediyorum” dedi.

AK Parti Milletvekili Salih Fırat ise, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümünü idrak ettiğimiz bu günler, bir Milletin birlik beraberlik duyguları ile omuz omuza verdiği zaman karşısında hiç bir gücün duramayacağını bir kez daha hatırlamamızı sağlamaktadır. Bu topraklarda yaşayan bütün Halklar; Din, Dil, Irk ayrımı yapmaksızın tek vücut olmuştur. Türkiye Halkları Çanakkale'de birlik ruhuyla bir araya geldiği gibi bugün ve yarın da aynı kardeşlik hisleriyle kardeşçe yaşamaya devam edecektir. 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümü münasebetiyle bu toprakları kanlarıyla sulayan Şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Çanakkale Zaferi’nin, topraklarımızı işgal ederek milletimizi yok etmek isteyen güçlü devletlere karşı kazanılmış ve tarihimize altın harflerle yazılmış büyük bir zafer olduğunu kaydetti.

Kutlu, Bu destanı yazan yüz binlerce şehidimiz, ‘Çanakkale Geçilmez’ gerçeğini ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirini parçalayıp atacağını tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale Zaferi ile millet olma bilincinin tohumları atılmış, ‘Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması için zemin hazırlanmıştır. Cennet vatanımızı parçalamak isteyen şer güçler tarafından şimdi de ülkemizde oynanan oyunlara karşı kahraman ordumuz 100 yıl önce Çanakkale’de gösterdiği üstün cesaret ve kararlılığı aynı başarıyla tekrarlamıştır. Ülkemiz üzerinde hesapları olan şer güçler şunu bilmelidirler ki; Türk milleti var oldukça ‘Türkiye Cumhuriyeti’ devleti ebediyen var olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ‘Çanakkale Zaferi’mizin mimarları olan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Gölbaşı Kaymakamı Suat Hatam yayınladığı mesajında, “Vatan topraklarını korurken can veren, ülkemizin huzur ve güvenliği için canlarını feda etmekten kaçınmayan şehitlerimizi ve gazilerimizi milli sembol olarak kabul ettiğimiz bu günde 18 Mart’ta anmaktayız.18 Mart Çanakkale Zaferi, zaferlerle dolu şanlı tarihimizin altın sayfalarında yerini almıştır. Bu zaferlerin kazanılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bu günlere gelmesini sağlayan başta büyük önder Atatürk olmak üzere Çanakkale’nin ve Kurtuluş Savaşı’nın kahramanları ile Cumhuriyetimizin bekası için şehit ve gazi olan güvenlik kuvvetleri mensuplarımız gönüllerimizde yaşayacaktır” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından birisi olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen ise, “Çanakkale Zaferinin kazanılması kahraman Mehmetçiğin sahip olduğu iman ve azmin, metanet ve gücün açık bir göstergesidir. Çanakkale Zaferi vatan, millet, bayrak, din ve devlet uğruna göğsünü siper eden ve bir gül bahçesine girercesine şahadet şerbeti içen şehitlerimiz ile onların silah arkadaşları gazilerimizin kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi Türk Milletinin hiçbir dönemde esareti asla kabul etmeyeceğini, şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden ve bayrak sevgisinden asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirdiği bir destandır. Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümünde; tarihe sığmayacak kadar büyük bir destan yazan Çanakkale şehitlerimizi, kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için göğsünü siper ederek yurdumuzu düşmandan temizleyen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyoruz” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise, “Bir kahramanlık destanı olan Çanakkale Deniz Zaferi Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanıdır. Her yıl 18 Mart’ta kutladığımız Çanakkale Zaferi, tarihin o güne kadar tanık olmadığı muhteşem bir zaferdir. Bu zafer, kahraman askerlerimizin, dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesidir. Çanakkale Savaşları, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, Vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir. Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir. Türk Milleti Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir” dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Aday Aadayı Diş Hekimi Osman Özet ise, “Çanakkale savaşı yüce milletimizin tarihinde müstesna bir yeri olan, bağımsız yaşamak uğruna canını ve kanını vermekten çekinmeyen bir milletin kahramanlık destanıdır. 18 Mart 1915 tarihinde kazanılan bu zafer, tarihin o güne kadar görmediği muhteşem bir zaferdir. 98'nci yıldönümünü gururla kutladığımız bu zafer, dünyaya bir kere daha Türk’ün yenilmezliğini, kahraman askerlerimizin azim ve iradesini ve de centilmenliğini göstermiştir. Mukaddes vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için birlik ve beraberlik içinde verilen bu mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bizlere bu güzel vatanı emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz. Bu duygularla; Kahraman şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, “Bu savaşa toplam 500 bin Türk katılmış ve bunun 252 bini şehit olmuştur. Şehit kanlarıyla kazanılan Çanakkale Zaferi bu yönüyle bizler için çok önemlidir. Bizlere düşen en büyük görev ise, Çanakkale'de, kahramanca savaşan, vatanımızı kanıyla, canıyla müdafaa eden şehitlerimizi ebediyen şükranla hatırlamak, şehitlerimizin aziz emaneti olan ülkemizi korumak, maddi ve manevi bütün değerlerimizi daha yükseğe taşımak için çalışmak ve üretmeye devam etmektir. Bu vesileyle Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümünü kutlar, memleketimizi ve geleceğimizi korumak için, çocuklarımızın huzur, sağlık ve bereket dolu bir Türkiye’de yaşamasını temin için, bayrağı ve vatanı için gözünü kırpmadan şehit düşmüş aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu Sözcüsü Av. İshak Yılmaz da, Çanakkale zaferinin, inanç ve kararlılığın, eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu vurguladı.

Yılmaz, “Çanakkale Zaferi, o tarihin en donanımlı düşman ordusunun, galibiyeti kesin gören sözde kahraman komutanların yenildiği, tarihin bir kere daha döndüğü, Mehmetçik eliyle bir kere daha düzeltildiği dönüm noktasıdır. Çanakkale zaferi, Türk Milletinin üstündeki kara perdeyi yırttığı, kendilerini ‘galibiyetin mümessili’ sayan devletler karşısında inançla başını dikleştirdiği, on binlerce şehit ile hakka yürüdüğü destanın adıdır. Çanakkale boğazında düşmana geçit vermeyen bu zafer, bu vatana armağan edilmiştir. Kara savaşlarıyla devam eden ve birbirinden yüksek inanç ve kararlılık örnekleriyle dolu savaşların her biri ayrı ayrı önemlidir. Bu savaşlar, Türk Milletinin ruhunda derin iz bırakan Balkan Harbi yenilgisinin izlerini de silip atmış, Milletimizin yeniden özgüvenini kazanmasına imkan vermiştir. Çanakkale zaferinin 100. yılını idrak ederken o ruhun ve inancın gücünü damarlarımızda yaşatıyor olmanın huzuru içinde geleceğe güvenle bakıyor, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda aşamayacağımız hiçbir engel olmadığının bilinmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: Adıyaman Cihan Haber
Yorumlar (0)
13
açık